Udtalelser fra unge

 
Udviklende ungeforløb for
– ikke-uddannelsesparate samt til
 andre unge der trænger til ny inspiration

◊ Hvad skal der til for at motivere flere unge til uddannelse?
◊ Hvordan hjælper vi de unge med at opnå troen på sig selv og samtidig at være sig selv i en verden der i konstant forandring?
◊ Hvordan er det nået så vidt at så mange unge bliver erklæret ikke-uddannelsesparate?
◊ Hvornår skal der gribes ind, så de unge ikke når dertil hvor det hele føles håbløst?

Tallene lyver ikke. I skoleåret 2016/17 blev mere end hver fjerde elev på landsplan, dvs. 28%, erklæret ikke-uddannelsesparat……28%! Det vil jeg gerne hjælpe med, bliver mindre. Jeg er meget optaget af unges trivsel, hvorfor de har det som de har, og hvordan skolesystemet kan hjælpe elever i en tidligere alder, så den unge kan komme godt afsted i livet, og være det han/hun ønsker.

Mit foreslag til én af løsningerne er, at skoler sætter kreativitet, bevægelse og Mindfulness på skoleskemaet fra 0.-9. klasse, så på den måde, kan de unge fra en tidlig alder, blive inspireret i deres egen kreativitet og bevægelse, så det giver glæde og overskud til at være i skole.
Det skaber medindflydelse og det gør at de unge fra en tidlig alder kan mærke sig selv og dermed være tro mod sig selv. Børn får automatisk den tro at de er med til at skabe noget der er større end dem selv, så vi får en endnu større kultur, hvor børn og unge ved at når de gør eller skaber noget, så påvirker det andre i samfundet, end kun dem, og de er med til at gøre samfundet endnu bedre – et socialt fællesskab.

Nedenfor kan du læse nogle af 8. klassernes udtalelser fra 6 ugers forløbet “Fra tanke til virkelighed” i samarbejde med Frederiksberg Ungdomsskole & Frederiksberg UU, der har fokus på unges uddannelsesparathed.
På forløbet fokuseres der på de unges sociale & personlige kompetencer, personlig udvikling, samt fire af de syv læringsstile. Der er interaktion, inddragelse samt indflydelse på indholdet af forløbet, afhængig af hvor de unge “er”.
Der er max 12 elever på hvert hold, for at den enkelte elev kan udfolde sit potentiale og så der er rum til at dele oplevelser med hinanden.
Forløbet er blevet fulgt af UU-Vejledere i Frederiksberg Kommune.

Derudover kan du læse udtalelser fra elever på Roskilde 10. klasses center, som deltog i et personligt udviklingsforløb samt 1:1 coaching sessions.

 • .

  Jeg har lært noget om mig selv og mine kerneværdier. Jeg har lært, hvordan jeg virker åben i mit kropssprog og hvordan jeg fortæller en historie mest mulig interessant.

  – Pige, 7. klasse

 • .

  Jeg har lært, at man kan, hvad man gider, og at man kan blive, hvad man vil. Det er lige meget, hvordan man ser ud, og hvordan man er. Jeg har også fået et bedre kropssprog.

  – Dreng, 8. klasse

 • .

  Jeg har lært at tænke mere over mit kropssprog, og at jeg skal være mere opmærksom på andre.
  Jeg har tænkt over, hvad jeg vil med min fremtid.
  Jeg har lært, at jeg får nogle bedre dage, hvis jeg får noget mere søvn.
  Jeg er blevet mere opmærksom på mine handlinger, og jeg er blevet mere åben om mine tanker.
  Jeg har lært at være mere aktiv i skolen, og jeg har lært at tage en pause fra sociale medier for i stedet at eksempelvis læse en bog.

  – Mathias 8. klasse

 • .

  Jeg har fået bekræftet nogle ting med mig selv og med tilgangen til livet. Jeg føler jeg har fået et specielt bånd til Charlotte, og jeg er virkelig glad for at have mødt hende. Jeg har godt kunnet lide de ting vi har lavet, jeg er i hvert fald blevet klogere på mig selv. 

  – Veronika, 10. klasse. 

 • .

  Jeg har fået ud af dette forløb, at jeg har lært mere om mig selv, end jeg vidste. Jeg har også en side om psykologi med mig nu.
  Jeg har også lært nogle ting, som kunne være gode for mig, som jeg skal få noget mere søvn og sætte mig nogle mål.

  – Anonym, 8. klasse.

 • .

  Jeg har fået bedre selvværd.
  Jeg har lært folk bedre at kende.
  Jeg kan altid forbedre mig.
  Jeg har lært at sætte mål.
  Jeg har fundet ud af, hvad jeg vil i min fremtid.

  – Kaya 8. klasse

 • .

  Jeg har lært at høre mere på mig selv og vide, hvem jeg egentlig er.
  Jeg har også lært, at jeg er ikke den eneste, der går med mange dårlige ting, og jeg har lært, at alle på kurset er lige. Jeg har lært, at de alle sammen har været igennem noget. Jeg har lavet mig et visionboard, hvor jeg har klistret en masse ting på, som inspirerer mig. Jeg har det nu hængende på mit værelse.
  Tak for seks dejlige uger, Charlotte!

  – NK, 8. klasse

 • .

  Jeg har lært, at jeg skal række hånden mere op.
  Jeg har åbnet op.
  Jeg kan, hvad jeg vil.

  – Dreng, 8. klasse

 • .

  Jeg har lært, at jeg ikke skal tænke på hvad andre synes om mig, holde mere af mig selv, følge mine drømme, tro på mig selv og jeg kan hvad jeg vil.

  – Pige, 10. klasse

 • .

  Jeg synes det har været et godt forløb. Jeg har lært, at man rent faktisk kan blive hvad man vil, og det ikke bare er noget man siger.

  Personligt er jeg ked af at vi ikke skal have Charlotte mere.

  – Olivia, 10. klasse

 • .

  Jeg føler jeg har lært om min fremtid, for første gang har jeg virkelig tænkt over den. Jeg har udviklet mig, mere som den person som jeg gerne vil være.
  Efter at have lært Charlotte at kende, er hun sød og har undervist i nogle gode emner.

  – Pige, 10. klasse

 • .

  Jeg har lært lidt mere om at gå i dybden i mig selv. Det gode der er sket er helt klart at få følelsen af at man bestemt ikke er alene om
  nogle ting.
  Jeg kan mærke at vi alle sammen har svært ved at åbne os, men vi har faktisk fortalt meget og det er kun godt. Det er godt at få talt om tingene.

  – Anonym, 17 år

 • .

  Tre ting, jeg vil tage med mig fra forløbet er: fokus på kropssprog, at være taknemmelig og hvad jeg vil lave fremover. Jeg vil anbefale andre at tage det her forløb, fordi du lærer hvordan man laver en god præsentation.

  – Pige, 7. klasse

 • .

  Jeg har lært hvordan jeg kan hvile i mig selv og ikke være bange for at give mig 100 %. Jeg har lært om storytelling, selvtillid og kropssprog og vil anbefale andre at tage dette forløb, da det er en god måde at komme i kontakt med sig selv og lære at præsentere.

  – Pige, 9. klasse

 • .

  De vigtigste ting, jeg har lært på dette forløb er storytelling, kropssprog og øjenkontakt. Jeg synes personligt, jeg har fået nogle rigtig gode tips til at fremlægge.

  – Dreng, 7. klasse

 • .

  Det jeg vil bruge fra forløbet fremover er at få ro på mig selv, de fire elementer i storytelling og så at have god øjenkontakt og åbent kropssprog.

  – Dreng, 7. klasse

 • .

  Det vigtigste, jeg har lært er at hvile i mig selv, både når jeg skal præsentere, men også i hverdagen. Fremover vil jeg bruge storytelling, mine kerneværdier og mit vision board.

  – Pige, 9. klasse