Dem der kender mig privat og professionelt, er ikke et øjeblik i tvivl om min mærkesag og hvad jeg brænder for.

For nylig blev jeg inviteret til morgen- & netværksmøde hos statsministeren, for at snakke om de udfordringer unge står overfor i dag, og vi skulle alle præsentere os selv. Da det blev min tur og jeg skulle fortælle hvad jeg arbejder med, så siger jeg, efter at have udtrykt mit foreslag til hvordan børn og unge kan øge trivsel i skolen:

“Jeg brænder simpelthen så meget for det her og de unge fortjener at trives”…..så siger Lars Løkke: “Det er der vist ingen der er i tvivl om at du gør.”. Så griner alle der sidder rundt om bordet. Dér og på så mange andre tidspunkter, da jeg efterfølgende tænkte over det, er jeg blevet opmærksom på hvad det er jeg brænder så meget for, fordi jeg har så meget passion når jeg taler om børn og unge.

Jeg er børns og unges stemmer udadtil i samfundet, til deres forældre, til deres medstuderende, lærere mm….

Men sådan har det ikke altid været. Jeg har i mange år været bange for at udtrykke mine meninger, holdninger, fordi jeg var bange for at være mig. Det har gjort at jeg har truffet nogle rå og frygtindgydende beslutninger, som resulterede i at jeg var på vej til den modsatte retning, end den oprindelige vej jeg ønskede at gå…..fordi jeg var bange. Så i stedet for at mærke efter, fordi det vidste jeg ikke hvordan jeg gjorde, så tog jeg beslutninger ud fra “hvad der var godt – udadtil og ud fra frygt.”

Jeg havde det ikke godt fra 8. klasse af og mange år frem, og det påvirkede mit syn på livet, mig selv og andre. Mit ubevidste sind gik i overlevelsesmode, og det var den eneste vej frem i livet jeg kendte til. Og da jeg endelig kunne finde ud af at være mig, efter at være flyttet tilbage til Danmark i 2007, og efter at have boet i udlandet i 7 år, oplevede jeg mange gange at jeg ikke kunne være mig, hvilket gjorde at jeg gik tilbage til mig gamle jeg, mine gamle vaner – som var at overleve…..Indtil jeg blev bevidst om mine mønstre, overbevisninger og handlinger.

På mange områder er jeg og har jeg altid været modig, og på andre har jeg været handlingslammet. Jeg vidste at jeg kunne mere end dét jeg viste omverdenen og mig selv – den blide side af mig, men jeg vidste bare ikke hvordan den skulle komme frem.

Jeg har siden min unge år arbejdet i restaurations- & hotelbranchen, og det er en hurtig branche, som ikke fungerede for mig til sidst, da jeg sidenhen fandt ud at at jeg godt kan lide at tage mig tid til de ting jeg laver. Branchen blev for hård for mig, og til trods for at det handler om menneskelige relationer, var det en anden form for menneskelig relation jeg ønskede – mere dyb og nærværende.

Så da jeg blev hårdt ramt af stress i efteråret 2015, besluttede jeg mig for at stoppe i den branche som var allermest kendt for mig, og hoppe ud i at blive selvstændig, uden at ane hvad jeg gik ind til – men jeg havde en mission og en drøm……

At hjælpe unge til at trives i skolen, at give dem troen tilbage og hjælpe dem i at indse at de er gode nok som de er – uanset.

Min tro på at dét kunne jeg, var større end nogensinde og i dag er det dét jeg lever af. I dag lever jeg af at inspirere mange børn og unge rundt omkring i landet til at være tro mod sig selv, til at tro på egne evner og ikke mindst har jeg haft muligheden for at arbejde og holde foredrag tre gange i udlandet i 2017 og inspirere unge og voksne – og dét har været en drøm for mig!


Min baggrund og ungdom

Jeg er født i Spanien og opvokset i Danmark, Frankrig og USA. I mine voksne år har jeg boet i New York, Sydney, London & Málaga, og min spanske rødder ligger dybt i mig, og jeg er meget stolt over at være en del af en kultur hvor fællesskab, familie, samvær, nærvær er en del af det enkelte individ. Netop derfor prøver jeg at besøge Spanien hvert år, for jeg oplever at komme hjem i mig selv, og får fornyet energi i mit hjemland.

Jeg flyttede tilbage til Danmark i 2007, efter at have boet i udlandet i nogle år, og sikke en omvæltning! Den åbenhed, imødekommenhed, direkthed og kærlighed jeg kom med, blev ikke lige godt modtaget af alle dengang. De efterfølgende år var en meget stor udfordring, da jeg skulle til at være en del af en kultur, som var anderledes end den jeg var vant til fra USA, London, Sydney og Málaga, hvor mangfoldighed, kærlighed, åbenhed var en del af folks identitet og væremåde.

Men hvor jeg er taknemmelig for den rejse jeg har været på de sidste mange år herhjemme, for i dag er det en gave, selvom det også er en til tider svær og omfangsrig rejse – både indvendig og udvendig – mest indvendig rejse….ville jeg ikke have været den foruden når jeg nu står på den anden side. Det har bragt en god portion livserfaring med sig, som har gjort mig til en god menneskekender.
Jeg har oplevet meget smerte og modstand, men det har været en byggesten til at leve i overensstemmelse med det liv og de drømme jeg har haft, som jeg udlever i dag.

Det kræver mod og vilje at ændre kurs, og mit liv ændrede sig først da jeg tog ansvar for mit liv, fik selvindsigt og jeg turde se frustration, usikkerhed, tristhed og frygten i øjnene.

Jeg ser tilbage på min ungdom som “den grimme ælling”, som er blevet til en smuk svane, med egenomsorg, selvkærlighed og ved at bede om hjælp. Jeg har høstet værdifulde erfaringer til at tackle udfordringer i mit liv, som jeg har brugt både i mit personlige liv og i mit professionelle virke som Unge- & Familiecoach.

Jeg håber at du er blevet inspireret.

Kærligst
Charlotte