Familiekort

 
Velkommen til dette sæt familiekort, som er udviklet specielt til teenagefamilier

Velkommen til 50 sjove, seriøse, dybe og lette familiekort, som har hjulpet mange teenagefamilier med at åbne op for dialogen og tilliden, og samtidigt finde en fælles platform for et styrket familiesammenhold. Når man når teenagealderen – og i dag endda før – kan det føles overvældende for en teenager at skulle snakke med forældre om mange ting, da der hormonelt sker en masse, og teenagere prøver at løsrive sig og blive selvstændige individer. Det medfører ofte at de har svært ved at sætte ord på deres følelser, tanker, og så bliver det for overvældende.

Det er så her dette sæt kort kommer i spil!

Det har allerede bidraget til betydningsfulde samtaler i de danske hjem, mere tid offline og mere kvalitetstid med familien. Kortspillet indeholder spørgsmål for hele familien. Det skaber uventede, sjove og vigtige samtaler. Alle kan være med, alle får lov til at tale og blive hørt! Kortene kan også bruges af unge til unge, da det er en god måde at åbne sig op over for hinanden på og dele ens tanker og oplevelser.

Hvem er spillet til?

Alle der bor i hjemmet eller er i familie med hinanden. For at få den bedst spilleoplevelse, anbefales det at I anvender kortene fra 13 år og opefter. Dog kan nogle af spørgsmålene udelades, så kan tweens helt ned til 10 års alderen også være med.

Kortspillet henvender sig til alle familiekonstellationer. Om I er en sammenbragt familie, alene forælder eller noget helt tredje, kan kortspillet anvendes af alle.

Overskrifterne på kortene er Ung, Forældre, Søskende & Familie. Det vil sige at spørgsmålene er lavet til at den angiven person/personer svarer på spørgsmålet, men det lægger også op til at I tager en dialog omkring spørgsmålet og svaret. Derigennem kan hele familien samles og have det sjovt og hyggeligt sammen. Det anbefales at I bruger kortene til at sætte samtalen i gang hos jer flere gange om måneden, hvis I ønsker at styrke jeres familiebånd. Det styrker også jeres kommunikation og I får en større forståelse for hinanden og skaber bedre fællesskab sammen. Det kan være at det er svært i starten at svare på nogle af spørgsmålene, giv det noget tid, så bliver I rigtig gode til det!

Brugen af kortene – til lærere, pædagoger, skoleledere, UU-vejledere og fagpersoner

Kortene kan med fordel benyttes på flere forskellige måder, og indenfor flere forskellige målgrupper på skoler, i institutioner, på camps mm. Lærere, pædagoger og andre fagfolk kan med fordel bruge kortene til at støtte unge mennesker med de følelser de har og lytte til dem, samtidigt med at det kan blive til et samtaleemne at snakke om forskellige dagligdagsemner.

I lærer de unge bedre at kende, og hjælper unge til at åbne sig (mere) op, og på den måde skabe endnu bedre fællesskab i klassen, klubben og i andre sammenhænge. Kortene kan også med fordel bruges af coaches når de har coaching sessions med unge, hvis samtalen synes at være gået i stå eller når det føles godt og trygt at bruge dem. Familiekortene benyttes som et fælles projekt i familier og på skoler, hvor man styrker oplevelsen af at sætte ord på sine følelser og åbne op for tilliden, fællesskabet og ikke mindst dialogen. Har du endnu ikke prøvet dette fantastiske sæt kort, så tøv ikke med at tage kontakt allerede i dag, og prøv det af med jeres ung! Har du købt et sæt kort, og har du lyst til at fortælle hvordan det er gået med brugen af dem, er du velkommen til at sende mig en mail. Jeg glæder mig til at høre fra dig. Kærligst, Charlotte

Pris:
249 kr. inkl. forsendelse. Send mail med adresse til info@charlottemouyal.com

Spar forsendelsen og køb kortene til
199 kr., hvis du henter dem på adressen Bellmansgade 29, 2100 København.

Arnold Busck i Lyngby har enkelte sæt tilbage, men melder tæt på udsolgt.

 •  

  “Jeg hørte om Charlotte’s kort til at starte en samtale og tænkte “er det noget for os?”

  Jeg er alene-far og syntes ellers vi er gode til at samtale under middagen. Det er dog aldrig de meget dybe emner vi får vendt og mine unge “børn” har tit meget at fortælle fra deres liv i skolen og med deres venner.

  Så første gang jeg præsenterer dem for de sjove samtale starter kort gør jeg dem opmærksomme på at det kun er hvis alle er med på ideen at vi tager et eller flere fra bunken, de første gange er akavede og vi griner mere over den opstillede situation.

  Ungerne kan dog ikke helt frasige sig en interesse i kortene og de tages tit frem når de har venner og veninder på besøg, vi får nogle meget gode historier også den vej og det syntes jeg er mægtig spændende, at deres venner deltager giver også mine unger et vigtigt og værdifuldt indblik i deres venners liv.

  Jeg vil klart anbefale Charlotte’s kort til enhver familie også dem som altid har masser at tale om“.

  – Jan N, Lyngby