Byg Bro Skab Ro

 

Byg bro mellem forældre og børn

 • De fleste tilbud til forældre og børn udbydes seperat. Der er tilbud til forældre, og så er der tilbud til børn. Det vil vi gerne lave om på.
  Derfor har min samarbejdspartner og jeg udviklet et projekt, som skal hjælpe familier med at bygge bro mellem hinanden, tale samme sprog, og dermed opnå større glæde, rummelighed, forståelse og på den måde styrke relationen til hinanden i familien.
  Vi ønsker at bygge bro mellem børn og deres forældre, så der skabes ro i barnet og i det lille hjem. En ro, der bygger bro til skolen og med lidt held flytter med ind i klasselokalet og skaber ro. En ro, der har flere smukke afkast – det skaber børn med både selvværd og selvtillid – og det mindsker mobning og højner indlæringen.

  Til institutioner & skoler

  12 UGER – 3 TEMAER – 1 VÆRKTØJSKASSE

  Forældre bliver introduceret til vigtigheden af at forstå egne følelser for at kunne møde børnene i deres følelser. Følelser der, ikke bearbejdes, ligger som uro i barnet.

  Børn bliver bedre til at mærke efter og accepterer deres tanker. Roen sænker sig i hjemmet i takt med at dialogen vokser med forældrene.
  Fællesskabet med andre børn øges, trivslen & selvværdet øges, og dermed øges indlæringen også i klasseværelset.

 • De tre temaer er bygget progressivt op, så vi starter med at forstå følelserne, så øver vi os i at vise dem og så tester vi dem i samspil med andre.

  • Følelser – Hvordan forstår vi dem?
  •  Teater – Hvordan viser vi følelser?
  • Sport – Hvordan reagerer vi på andres følelser?

  Børnene bliver i hvert tema 3 gange legende ført igennem mindfulness øvelser, der skaber ro, og hver 4. gang deltager forælder/forældrene i tema arrangementet, der afsluttes med fælles mindfulness.
  I Mindfulness sessionerne bruger vi sanserne, dialog og kærlige & blide øvelser, som hjælper og støtter børn i at være sig selv og mærke efter – og samtidigt få kvalitetstid med deres forælder.

  Sideløbende er der lidt hjemmeøvelser med familien, i form af en værktøjskasse, som består af spændende spil, der giver anledning til på en legende måde at snakke om svære områder som følelser, trivsel, selvtillid, selvværd og meget andet. Deri er der også samtalekort, som består af forskellige følelser, som familierne har en dialog omkring.

 • Forløbet er i SFO tiden, og henvender sig primært for indskolingsbørn.

  Forløbet bliver primært sponsoreret af kommuner, skoler, fonde, privatpersoner mm., dog er vi åbne for hvis nogle ønsker et forløb for en gruppe børn, og betaler selv.

  Fonde og sponsorer

  Vi søger løbende fonde og sponsorer med kommuner, skoler og organisationer. Har dette fanget jeres interessere, og har I lyst til at mødes, hvor vi fortæller jer om projektet og hvilke fordele, der er ved at inddrage dette på jeres skole, så kontakt mig allerede i dag på info@charlottemouyal.com eller ring til 27582841.

  Pilotprojektet er blevet testet og gennemført i en 2. klasses årgang på Skovgaardsskolen, i samarbejde med Gentofte Kommune, og i November  2018 er andet forløb på Gentofte Skole afsluttet til fuld tilfredshed.

Artikler og Presse